måndag 8 juni 2009

G`s modeller uppe för granskning

Måste bara nämna för tiotusande gången att jag är ledsen för att bilderna suger, ja ska öva men det är ju inge kul att leka med kameran det är ju roligare att måla. Men gustav`s sista modeller är klara nu i alla fall om han inte har några invändningar såklart.

Sen har vi Jens modeller jag har ingen aning vad som heter men dom har stora gevär i alla fall rätt roliga att måla med det är tyvärr inte så många olika tror bara det finns 3 olika modeller till denna unit.

8 kommentarer:

 1. Jens delade med sig med en trevlig länk om just fotografering, kanske kan vara av lite nytta, man vet aldrig:

  http://www.tabletopgamingnews.com/2008/08/30/16695#more-16695

  Kan iaf inte skada:) Hoppas jag efter detta tar bättre foton än innan, mina är uslast!

  Gillar B13, ser fram emot att få titta på dem i verkligheten (hint: Gustav) och jämföra dem med mina egna. Se lite vad som skiljer dem åt och kanske få lite tips på hur jag kan förbättra mig. Ansiktena på mina B13 borde jag rent av måla om, de är bra trist målade. Jag gillar skägget och det vita håret. Fotots vinkel gör att jag inte kan se Ryan framifrån tyvärr, och jag var lite nyfiken på hur du hade målat hennes skjorta. Jag målade den ganska ljus för lite kontrast.

  Jens Long Gunners ser inte dåliga ut alls! Intressant beige (?) och blå färg. Vad för teknik använde du för att få alla de trevliga mjuka övergångarna? Wet blending? Glazing? Marinad? Wash? Voodoo? Layering? Hur som så ser det intressant ut, mjukt och dovt. Ger en smak av riktiga äldre uniformer. Fasen, då kanske man måste köpa lång gunners i framtiden med:)

  SvaraRadera
 2. Tackar för tipset med fottingen föresten un ska man bara få plats att rigga en mini fotto studio bara.

  Hemligheten är att jobba med transparans (blanda upp färgerna så dom är i samma konsistens som vattenfärg)och sen inte vara rädd att "kladda" på färgerna när man lägger de grundläggande lagrena det går ju alltid att fixa till senare, ang G`s modeller så håller dom en strikt mörkt tema där jag valt att måla alla deras kläder i tru-black, (dvs inga svarta färger men man uppfattar det som svart)

  SvaraRadera
 3. Ser bra ut Martin!

  Ska du till Kholm snart eller kan du posta dem?

  Men det är nåt slags rött/brunt på baserna... är det meningen?

  SvaraRadera
 4. det rödbruna är en rostig plåt bit, och det är nog smidigast att skicka upp dem skickar du över frakt betalingen och din adress jag kan inte hitta den

  SvaraRadera
 5. Jag får problem med färgerna när de blir "uppblandade", de täcker enormt ojämt helt enkelt. Ska (igen) försöka med Jens tips om att använda diskmedel för att bryta ytspänningen, och jag har köpt lite paint thinner som jag också ska testa.

  När kör du några målar-instruktioner hos game maniacs? Iaf jag kan tänka mig betala en slant för att få lite hands on vägledning för att bli bättre.

  SvaraRadera
 6. Jag och jens har diskuterat om att starta en liten målar skola faktiskt men det är rätt mycket som händer för mig just nu bara men det kommer att ske så ha tålamod.

  Ett bra tips när du vill måla med tunn färg kan vara att du blandar ut färgen med matt varnish då håller färger samma konsistens som innan och blir lätt arbetad.

  SvaraRadera
 7. Jag har något som heter "Matt Medium", kan det vara något liknande? Ser ut som färg utan pigment om jag fattat rätt.

  Målarskolan får vara innan den absoluta början på augusti om jag ska vara med. Kommer inte vara kvar i landet efter det. Men jag kommer fortfarande finnas i etern och forsätta min blog helt klart :) Och säg till om du är i stan (KHolm) innan dess:)

  SvaraRadera