lördag 17 mars 2012

Malifaux inspired Custom sculpt

Till mitt missnöje så släpper företaget Wyrd modeller på olika stora spelkonvent i Usa dessa modeller är såklart helt awsome och blir super dyra på ebay så jag och min bror har nu bestämt oss för att försöka skulptera lite själva. Här är grundstommen på våran variant av teddy, och såklart strider det mot copyrigt lagarna att försöka direkt kopiera deras konsept bilder eller modeller. Så här kommer en tidig wip på "Bunny the cuddly rabbit"


4 kommentarer:

 1. Åh så coolt!!!

  SvaraRadera
 2. Det är en missuppfattning att du inte kan kopiera deras design för eget bruk. Du får däremot inte sälja modeller du tillverkar som är resculpts av deras Intelectual property eller på svenska upphovsskyddade verk.
  Sen kan man när man kommer till teddy ifrågasätta om en märdrömsversion av en teddubjörn med vassa tänder och stora klor är så pass unik ide att det uppnår verkshöjd ngt som krävs för att något ska vara upphovsrättsligt skyddat.
  Om du tittat på reglerna för conversions o egna sculpts i turneringsreglerna för warmachine så har de en minst x% måste vara delar från våra modeller" och wyrd hade när jag började köpa figurer från dem (jag har inte kollat de senaste gaining grounds) att egna sculpts i greenstuff var tillåtna.
  Jag hänvisar till upphovsrättslagens (1960:729) 12§
  Var och en får för privat bruk framställa ett eller några få exemplar av offentliggjorda verk.
  Du får inte låta en utomstående göra en resculpt eller liknande. 3 st.

  Om du tittar på skillnaden mellan teddy i vanliga o nightmare versionen så är de rätt långt ifrån varandra jag vet inte om nightmare teddy har ett hjärta på magen som vanliga teddy?
  Eran kanin är ball jag trodde det var en lord chompy bits eftersom den var så stor osv den kanske kan funka som det mer sålänge tänderna o klorna är tillräckligt långa för att passa in på hans tänder o klor ^^
  Läskiga nallebjörnar förekommer även i Akira så länge de läcker mjölk så är du säker från wyrd. Dessutom så blir det din upphovsrätt om du tar o gör en skulptur av en tavla eller tvärtom. Du har således rätten till din tolkning av ngn annans verk. Däremot med vissa begränsningar så sälja Akira teddys skulle jag undvika iaf

  SvaraRadera
 3. Vi kommer aldrig att orka göra kopior av denna för mycket jobb så är nog rätt lung med copyrights

  SvaraRadera