fredag 27 maj 2011

What will be your first Citadel Finecast model?

Jag blir nedspammad av GW just nu med deras "ny" release på gamla modeller som nu är gjutna i plast. Vad tror ni om dessa? Det skulle va skoj att få tag i en och kolla kvalitén. Vad jag har förstått så kommer dessa att släppas inom 24h.

21 kommentarer:

 1. Jag kommer kanske att köpa en i morgon. Jag återkommer med en rapport då.

  SvaraRadera
 2. för mig kommer det att bli en tau brodside suite xv.88 utan tvekan. den kommer att vara så mycket lättare att converta.

  fast det jag blir lite pist över är att dom inte säger något om att dom kommer att höja priserna. som bara satan vilket inte är så party om man fråga mig. att slänga på 25% på nu varande priser är inte coolt.

  dock kommer ju inte alla att få så mycket men det är inte roligt.

  SvaraRadera
 3. Blir det verkligen så stor ökning som 25%? Jag har sett några listor och där såg det ut att vara en mindre prishöjning, samtidigt har jag förstått att priserna utanför Storbritannien spikas först idag(?). Jag antar att vi får ett svar om några timmar.

  SvaraRadera
 4. Jag personligen gillar idéen att slippa tunga metallklimpar. Är sugen på att måla upp en Ghaz eller liknande. Något jag inte hade fått för mig innan :)

  Surt att de tre jag mest vill lägga vantarna på fortfrande är i metall. Lysander (min i metall är så sjukt tung!), Khan och Telion. Det två sista så jag kan konvertera dem :)

  SvaraRadera
 5. sjysst, ska bli kul att se rapporten om kvalitet. Själv skulle jag nog vilja måla en avatar eller en empire general

  SvaraRadera
 6. var ju på GW idag och kolla lite på dom där sakerna.

  hive guard 160-190
  shadow seer 100 - 140
  Hive Tyrent 380 - 440
  Stracing Scorpions 250 - 290

  Det är några, så det är en skön ökning dom har gjort utan tvekan, både bra och dåligt men jag tycker mest att det är dåligt.

  Tycker det är grymt fullt av Gw att göra en sån här sak till sina fans, och för oss som spela hord suger det ganska hårt.

  SvaraRadera
 7. SHIT det var en rätt fet ökning, ytterligare en anledning till att inte spel GW spel

  SvaraRadera
 8. jag köpte min tau arem för 2k och då fick jag ganska mycket för dom pengarna.

  och min tyranid arme fick jag för 2500 och den var grymt stor med allt man kunde önska sig, och i den äfferen så fick jag allt i en flytt låda. var ganska mycket gw saker för så lite pengar.

  så det finns set att komma runt gw prist, fast det suger hårt än då att dom höjer så hårt som dom har.

  SvaraRadera
 9. Frågan är, vad har de för marginaler? Om de pumpar folk på pengar så suger det, om deras produktion är för dyr så borde de fundera på hur de kan sänka kostnaderna. För ärligt talat blir det svårare och svårare att motivera köp. Även om alla priser "ser" mindre ut i $$$ :)

  SvaraRadera
 10. jag hoppas att privet press börja göra mer plast, så dom kan dra ner priserna mer. då skulle jag lätt gå över till dom.

  men det är tråkiga tider när gw är så onda =(

  SvaraRadera
 11. Jag kollade en runda på Dakka om finecast modellerna och en del konsumenter var ganska uppretade på grund av att flera av modellerna hade "luftfickor" eller hålor i plasten. Är ju inte så kul när man lägger ut en fin peng för modellerna. Sen är det ju lite roligt om man ser igenom GW:s egentliga övergång till resin, att de skyller på att det blir bättre med detaljerna är ju kul men att de vill minska andrahands användandet av deras modeller framgår inte. Detta på grund av att resin skada väldigt lätt när man strippar resinmodeller. Fyfy GW.

  SvaraRadera
 12. jag hittade en sida där de granskade finecast modellerna rätt intressant läsning http://www.totalwargamer.co.uk/blog/?p=1342

  enligt mig verkar detta mycket lovande trotts de små bubblorna

  SvaraRadera
 13. jag har inget imot fine cast, det är bara priset som jag stör mig på ganska mycket på.

  men sen när hela stormen har lagt sig lite gran så kommer jag nog att prova en fine cast, man är ju ändå ganska så låst i hella gw värden nu.

  3 40k armer så är alla över 2k i poäng och snart kommer jag att ha en WHFB arme. suck plastic crak FTL säger jag.

  SvaraRadera
 14. ha ha joo det blir lätt så själv testade jag wfb på första gången på 10år och det var förvånansvärt skoj, men det är klart det är priset som är den jobbiga delen

  SvaraRadera
 15. Jag kommer antagligen köpa en modell på tisdag bara för att jag är sjukt nyfiken (har fan inte råd egentligen haha)

  Att priser höjs är inget GW är ensamma om
  det är aldrig kul med pris höjning , men samtidigt så är det mycket kostnader som har

  Macdonkan höjer priset på sin mat med men ingen gnäller över det ;)

  SvaraRadera
 16. du har rätt i att mc höjer sina priser hella tiden, fast dom gör det ganska så lungt hella tiden. det är inte så att man går in på mc och en urgare kostar 90kr.

  klart att dom vill ha in sina pengar för all plast dom har slösa bort nu på gammla mettal modeller.

  men det hade varit snyggare av dom att bara rea ut allt för 20% då hade folk köppt gw saker som dårar.

  men då har man ju allt man behöver, men jag är ju själv ett stort fan till metal.

  SvaraRadera
 17. Antagligen återvinns metallen till något.
  men varför inte GW inte har Rea som alla andra är ett mysterium

  SvaraRadera
 18. Som jag förstått det kommer det fortfarande att finnas metall kvar från exempelvis deras webstore. Kan ju hända att de återanvänder de karaktärer som blir Finecast till att pressa upp trupper i metall, eller nåt. Det kommer förresten en Wood elf noble hem på posten snart, återkommer med hur den känns att sätta penseln på.

  SvaraRadera
 19. Prishöjningen är inte pga finecast utan den kommer oftast varje år vid juni som den har gjort de senaste tre åren.

  Dock kunde de separerat finceast och prishöjningen så hade de fått mindre skit av alla haters....

  SvaraRadera
 20. Anledningen att GW inte har någon REA är antagligen att de inte behöver ha det. Det är ett otroligt stort företag som säljer de flesta av sina produkter till den yngre generationen, framförallt i England och USA.
  Genomsnittsåldern på en GW hobbyist är 14 år, så de flesta får alltså sina figurer köpta till sig av sina föräldrar. För en förälder så är GW fortfarande relativt billigt om man jämför med PS3-spel, som de flesta i den åldern spelar klart på en helg eller två. Och mycket billigare än de flesta idrotter om nu barnet valt att syssla med GW istället för att idrotta.

  Man kan tycka att de är dyra och höjer priser titt som tätt men man får ändå rätt mycket för pengarna och de har enligt mig ökat kvaliten och mängden snygga figurer avsevärt.

  I Katrineholm har de flesta av oss gått över till andra spel, det beror mest på att vi tycker det finns andra spel som har bättre och roligare regler och inte så mycket beroende på priset. Jag tror inte någon kan komma och anklaga figurspelen att vara för dyra, vi väljer ju fortfarande vad och hur mycket vi vill handla för.

  Jag skulle gärna köpa en BMW men får nöja mig med en Ford... ;-)

  /Jens

  SvaraRadera
 21. @Jens En kollega på jobbet kör en BMW M5. Det är rejält riv i motorn på den. Men varje gång han berättar vad det kostar att fixa den när något pajjar, och pajjar gör den, så ryser jag. Blir en faslig många GW arméer (inte modeller) eller FW titans.

  Så det är bara att välja. Brembo bromsar eller många års inköp av leksaker :)

  SvaraRadera