torsdag 17 mars 2011

Helldorado terreng wip 3
Jag var bara tvungen att testa hur det skulle se ut med endast lite grått på planen och voila. Nu ska bli galet skoj att få fortsatta med detta projekt efter helgen och har jag lite tur så kanske det kommer lite Helldorado modeller i veckan.

8 kommentarer:

 1. Jag gillar terrängen, snyggt! Har du använt dig av isolering i skumform för att bygga grottan?

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. tackar det stämmer bra det är endast en trä ram som är fylld med fog skum och sedan spacklat där modellerna ska kunna stå

  SvaraRadera
 4. den kommer bli så skön sen när du är klar med att.

  SvaraRadera
 5. Riktigt intressant, klart bättre alternativ till spackel. Detta är väl lättare och hållbarare om det stöts vid också?

  Antar att du bara sandpapprat ytorna som är släta? Målar du skummet med nåt speciellt innan du sprayar eller tål det sprayfärg utan att smälta?

  SvaraRadera
 6. Skummet får en hård yta men sen i det så är det som frigolit ungeför så det hela är lättformat med kniv. Därför har jag spaklat de platta ytor där modellerna ska kunna stå.

  Hurvida det är spraytåligt vet jag inte jag har inte testat än, jag sprayade med min airbruch med vanlig akrylfärg. Men jag kan klart göra ett test för att se resultatet, om du vill?

  SvaraRadera
 7. Aha , nej då är det troligt att det smälter som all annan frigolit. Brukar alltid pensla med vanlig inomhusfärg eller trälim innan jag sprayar frigolit. Väldigt coolt än så länger ,blir säker skithäftigt när det är klart - vad var dimensionerna på brädet och är det anpassat till Helldorado-mått?

  SvaraRadera
 8. Måtten på denna är 30" gånger 30" om jag minns rätt alltså helldorado standard

  SvaraRadera