måndag 12 december 2011

Lite om GW

Howdy, 

såg den här korta filmen på 40k forumet och tyckte den var värd att posta även här. Det var väldigt intressant att få en bild hur GW ser säg själva vilket inte är det samma som jag gör nu mer. Dom har klart en stor plats i mitt hjärta men det börja att krympa för mig. Jag kommer nog aaldrig sluta spela 40k på grund av att dom spelarna finns över hela landet. 


Vad har ni för tankar om GW?

9 kommentarer:

 1. Såna här posts är väldigt intressant :)

  SvaraRadera
 2. Alla som spyr galla över GW borde se denna filmen och vakna upp till verkligheten, de är ett ledande företag i denna branschen och har ett järngrepp på marknaden gällande mängden av figurer som släppts till den kvaliteen.

  Alla företag har brister men de små bristerna syns mer i denna enorma produktionen GW har.

  SvaraRadera
 3. ... brukar det inte vara att småfel försvinner i mängden isåfall?

  jaa dags att vakna upp! bäst att göra det till en film som GW gett klartecken för och godkänt! där allt material som filmas är i en förespråkande vinkel!

  det vore inte bättre att "vakna upp till verkligheten" om en film gjordes där en utomstående part gjorde den här korta och sammanfattande videon/insightinformationen?
  någon som inte är knuten/bunden i fötterna till GW och som gör sitt yttersta för att promota dem? någon som heller inte redan har en ståndpunkt där dom är alltför negativt inställda (vilket skulle resultera i att mer negativa inslag - hellre än positiva skulle tas med, vilket i sin tur leder till att allt verkar neggigt)

  det tror jag, är vad man behöver för att "vakna upp till verkligheten"

  SvaraRadera
 4. Jag slogs av hur fantastiskt stora GW faktiskt är. Brutalt stora lager och grejer. Visst, det är en filmsnutt tänkt att visa vad GW är/kan och superlativen haglar. Men de är iaf inte lika verklighetsvridna som i vissa andra branscher. Snarare lite naiva.

  En annan sak som slog mig var hur alla som spelade var barn. Hmm.

  Inte lika rolig som filmsnuttarna när de pratar om nya grejer. Jes/Phil gjorde ett par riktigt bra när de släppte Dark Eldar.

  SvaraRadera
 5. Härligt att se , har länge undrat hur dom tillverkar modellerna skulle gärna se mer av just det , kul att se konstnärerna måla alla vackra bilder !

  Tycker GW är ett fantastiskt företag (jag menar dom har funnits 70talet då är det ett täcken på att dom gör mycket bra)

  Tycker dok ledningen för GW är ett par nötter (snällt sagt)
  GW skulle nog kunna va så otroligt mycket bättre om dom bara ändrade sitt tänk lite

  SvaraRadera
 6. Till A: Hur ofta prisar alla "haters" GW? Det enda gnället man hör är hur dyrt det är eller incindenten med finecast, var är alla "haters" nu som gnällde som fan och alla youtube filmer folk la upp???? Är det någon som har följt upp GWs finecast satsning och sett att antalet defekta varor som levereras ut till grossisterna har minskat markant????

  SvaraRadera
 7. GW verkar väcka många känslor oavsett om man är vänligt inställd till företaget eller inte. En personlig åsikt är att de faktiskt gör modeller som håller hög kvalité (deras Finecast har faktiskt blivit mycket bättre), och då jag har hållt på till och från med warhammer/Wh40k sen jag kom i kontakt med hobbyn runt -93-94 så har de alltid haft en central roll inom min hobby.

  Priserna kan man tycka vad man vill om, men som alla andra stora företag är även GW intresserade av att gå med vinst, ett företag som inte vill gå med vinst är dömt att gå under. Även inom den här hobbyn.

  Videon som postas här är i rent marknadsföringssyfte, och vore jag en potentiell investerare skulle jag bli övertygad. Dock håller jag med i vad som tidigare sagts att det är trist att alla spelare som figurerar är unga, vilket troligen inte lockar nya personer till hobbyn. Men igen, då får man tänka på filmens syfte.

  SvaraRadera
 8. tycker det är roligt att se så många svar, vilket jag blir glad av att se. roligt även att se lite olika åsikter från folk.

  Och saningen ska komma fram, så har jag fortfarande inte köppt någon fincast figg än, väldigt pinsamt men sant. Det är väldigt jobbigt att ta den här oskulden då det finns så många finna att välja mellan.

  jag kommer att posta lite mer såna här poster så att folk kan börja få ut sina åsikter om olika ämnen.

  peace muffin :D

  SvaraRadera
 9. Brukar titta på finecast modeller lite då och då när jag går in i en spelaffär. Har sett både bra och dåliga exemplar. När finecast fungerar är de lajbans modeller att hantera helt klart. Även om materialet kan vara lite väl mjukt ibland (svärd å sånt).

  SvaraRadera