torsdag 26 januari 2012

Vad tycker ni är ett rimligt pris för en arme?

hej hej,

Idag är dagens fråga, vad tycker ni är ett bra pris på en arme. Jag menar givet få den upp målad och jag syftar också till dom som målar en hel arme direkt inte dom som tar det i små delar.

vad tycker ni som konsumenter ett målar jobb är värt hemma i swe, det vanliga priset ligger runt 2000-3000 någon satans. och detta är då för en 1750 arme.

jag är intresserad att höra vad ni tycker, jag har min egna åsikt men jag vill inte säga något redigt än.

ordet är frit och det är bara att gå bananas, säg vad ni tycker och tänker nu.muffin

11 kommentarer:

 1. Bror väl mycket på hur bra armen är målad och hur lång tid det tog att göra den

  SvaraRadera
 2. Mycket svårt att säga, antal modeller, skala, basning mm påverkar ju enormt mycket även om armén bara ska målas till lägsta möjliga standard.

  SvaraRadera
 3. Det är väl ganska okej för ett TT+ standard, duglig basning o sådär men är det under den kvalitén så blir det kanske lite mycket. Det är svårt eftersom man inte på ett rättvist sätt kan sätta pris på tiden och arbetet som krävs jämfört med efterfrågan.

  SvaraRadera
 4. Är ju också skillnad på en poängmässigt dyr Space Marine armé på 1750pts och en infanterihord av IG eller 15mm FoW Sovjeter för den delen.

  Det är lika svårt att standardisera priser på 28mm figurer kan jag tycka. Jag har ett utgångspris som jag justerar beroende på modellernas komplexitet/detaljrikedom.

  Tidigare hade jag en fast prislista men man blev bränd ett par gånger, minns bla en riktigt hemsk Wood Elf battalion som skulle målas upp från grunden och även byggas ihop. Figurerna skulle målas upp till lägsta standard också, vilket blev maximalt med jobb för jäkligt lite betalt i förhållande till nedlagd tid. Dessutom hade man kunnat lägga ett fåtal extra timmar och få det att se mycket bättre ut.... suck...

  Tycker man ska diskutera med kunden och föra fram vad man tycker är lämpligt, gärna med lite förhandlingsutrymme om det skulle behövas.

  SvaraRadera
 5. ok Anatoli nu börja det hända saker, ja det är givet att man inte kan använda sig av en fast pris lista. utan att man får jobba mer dynamiskt. men en annan sak som är viktig att komma ihåg är att man målar arme standard.

  man måste lära sig var man ska lägga ner lite extra krut och var man kan slarva lite gran. det som är viktigt för en arme målare är att få saker att se enhetliga.

  det som har hänt mig nu många gånger är att folk tycker att det är dyrt. exempel på detta kan se ut på följande set.


  HQ 120
  HQ 120
  Elit tank buztas 8st 80kr/st
  Elit tank buztas 8st 80kr/st
  Elit noobz 10 80kr/st

  troop 20 gubbs 65kr/st
  troop 20 gubbs 65kr/st
  troop 20 gubbs 65kr/st

  tank 300
  tank 300

  total:6820

  (Detta är bara ett exempel inte en riktig order)

  Skulle man komma upp till den här summan så är det många som kommer säga nej tack. det kommer att målas till TT+ säger vi, men det många inte tänker på är att det tar ändå ganska lång tid att måla så många gubbar.

  och jobbar man på ett scham så är det väldigt lätt att bränna sig som du peta lite gran på Anatoli. räknar man ut vad man får i timmen så är det löjligt lite.

  att kunna enbart jobba med att måla gubbar här hemma i sköna swe är grymt svårt. det går alla tiders, men man får räkna med att klocka in mycket över tid för att få klart alla sina projekt man jobbar med.

  SvaraRadera
 6. Det är många aspekter att väga in när man målar på beställning, som redan nämnts antal modeller, basning, detaljrikedom, målningsstandard samt tidsram för målningen.
  Att ha styckepriser kanske är en bra riktlinje, men jag gör alltid ett paketpris beroende på tidsramen.
  Men man har ytterligare en aspekt att tänka på, det är aldrig mer värt än köparen är beredd att betala. Som med allt annat är det marknaden som styr prissättningen. Att försörja sig på målning i Sverige ser jag som en omöjlighet, dels för att efterfrågan är så låg, men också för att man skulle behöva sätta långt högre priser än vad som är gällande (för att få det att gå runt).
  Men verkligen en intressant diskussion.

  SvaraRadera
 7. Kollar vi lite på bluetablepaintings priser så ligger vi alla här på bloggen långt under men alla vi här målar betydligt bättre än dom något att tänka på

  Det jag kan tycka är lite jobbigt är sätta vad är TT standard
  för mig är det en modell som ska se BRA ut på spelbordet men kanske inte så bra en och en , men vissa tycker att TT är högre än dom flesta kan måla ändra nöjer sig med dipp

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet med att sätta priser för målande är att kunderna inte oftast vill ha den nivån som vi målar i och därmed är såpass snåla och vill pruta ner det. Skulle jag få önska så skulle man lätt kunna ta 1000kr per modell pga den enorma tid man lägger på varje individuella modell. Men även är problemet i sverige att det är en för liten marknad för målande egentligen så vi får nöja oss med det lilla vi kan få.

   Radera
 8. BlueTablePainting är nog figurmålarbranschens absoluta skämt. Jag skäms av att ens titta på deras rövarpriset och kladdiga målning... *ryser*. Finns mycket bättre målarservice i England/USA som tar lika mycket betalt men målar till bättre kvalité. Fattar inte hur folk kan gå med på BTP's målning och priser ärligt talat.

  Som Martin säger så är folk i Sverige generellt jävligt snåla när det kommer till att betala för målning. Det är inte riktigt något man kan försörja sig på precis, och även som extraknäck så är det totalt oförsvarbart ur tid/ekonomisk synvinkel. Nuförtiden tar jag beställningar som är hyfsat små, och bara på modeller som jag är någorlunda intresserad av att måla upp. Brukar dessutom testa lite nya tekniker på andras figurer då jag inte behöver oroa mig för att dem inte kommer smälta in bland min egna samling :-D

  SvaraRadera
 9. Jag tycker inte om vad dom gör på BTP, och jag fattar inte att dom har blivigt så stora som dom är. men det är bra jobbat i alla fall. det skulle vara grymt roligt att ha ett sånt företag här i swe.

  Men som sagt det är mycket svårt att kunna leva på målning här hemma. men jag tänker iaf fortseta sten hårt med att måla, får fixa lite vanligt jobb vid sidan för att få in hyra.

  ja folk här i swe är snåla när det kommer till att få saker upp målade, dock håller den tränden på att vända lite gran. då det är många av 70 och 80 talisterna börja bli stora med jobb. och har mindre tid för att måla, detta gör att vi som målare kan få mer jobb.

  Jag tror sten hårt att trenden kommer att ändra sig om ett år eller två, då många av spelarna är familjer med mindre fri tid.

  SvaraRadera
 10. Även målarna kanske har familjer och mindre tid då?:P Nu har jag tid att måla varannan vecka i alla fall, men jobb är det ju fortfarande varje dag.
  Jag vet inte om jag skulle vilja jobba heltid med att måla, men att ha så pass mycket målning att man kunde gå ner lite i tid skulle vara trevligt.

  SvaraRadera