torsdag 2 februari 2012

färg vem är coolast ???

Tjena folket,

Dagens fråga är följande, vilken färg använder du och varför ?? jag tänker är du en GW person som säger dom har värdens bästa färger och alla andra är duma. Kan du vara en P3 person som säger att dom är gryma eller andra märken som VCM.

jag tycker att dom nya grund färgerna från GW är ganska bra, dock så går vissa sönder om man blandar ut dom med för mycket vatten. något som jag rakt av hattar med GW är deras burkar !!! dom är så grymt dåliga, super svåra att öppna med en hand. det rinner ut färg på bak sidan av burken och gega ner handen totalt.

P3 är färgen som jag personligen har börja gllida över till, tycker om är mycket sköna att jobba med. Jag har för mig att det är GW´s gammla recept till många av färgerna. burken är bättre att jobba med när man har en air brush i den andra handen. dåliga med dom här färgerna är att loket går sönder ibland kan vara segt om man bara har en hand att jobba med. vissa färger är väldigt tunna och går sönder lätt om man går bananas med vattnet. jag har trixa fram en liten egen teknik nu med dom här färgerna, genom att över blöta min vatten pallet. då behöver jag bara en liten drope vatten. sen så börja färgen dricka vatten för sig själv.

men vad säger ni ??? det är en djungel med färg nu för tiden och det kan vara svårt att hitta det som passar än själv.

muffin ^^

9 kommentarer:

 1. GW, inte för att de är bäst, utan för att de har rätt nyanser till 40k. En inte direkt fantastisk anledning men så blev det och det kostar på att köpa på sig en ny uppsättning färger. P3 verkar bra och vallejo, tja, har jag inte fastnat för än. Har ett par. Vem vet, kanske blir något i framtiden:)

  Mycket handlar om vilka modeller jag målar och byta färger mitt i en armé… Så när jag försöker mig på Eldar så kanske jag byter. Har redan funderat på Valejo Air blå nyanser så jag slipper blanda.

  På tal om att tunna ut färg. Har aldrig riktigt gillat att blanda med bara vatten utan blandar med en special mix (går att läsa om på min blog) och nästa vecka ska jag få superdestilerat vatten dessutom så den nya blandningen kommer att ha hälften rent vatten istället för tjosan vattnet med max kalk:) Andra verkar gillar att köra med airbrush medium för att tunna ut färg.

  Har också funderat på att lära mig använda special medium (glaze, slow dryer, flow improver, krackeleringseffekter, etc) mera, men jag är inte riktigt på den nivån än:/

  SvaraRadera
 2. Provat alla färger och jag gillar faktiskt GW mest
  deras metall färger äger allas ! haha

  och jag avskyr vallejhos flaskor som alltid blir stop i och man får alltid "ketchup effekten"
  har även märkt att deras färger skär sig väldigt fort

  nackdelen med GW är deras gula och röda färger som täcker väldigt dåligt

  men snart ska ju GW göra "något nytt med sina färger" undra vad??!

  SvaraRadera
 3. Använder till stor del Vallejo, GW foundation och Washes. Har även ett par P3 färger. Alla nämnde exempel är bra på sitt sätt. Det som dock gör mig helt galen är den nämnda "stopp i flaskan" effekten på vallejo flaskorna, har en ståltråd som jag i princip "rensar" med varje gång jag ska klämma fram lite färg. Känns nästan som att man laddar en jäkla musköt.....

  P3 har otroligt klumpiga och svåröppnade lock, brukar hälla över färger av samma nyans till mina förbrukade vallejoflaskor. Använder faktiskt vallejo metallfärger utan att ha några anmärkningar. Många bra guldnyanser med "tjock konsistens" som täcker bra. Enda GW metallfärgen jag har är Boltgun metal.

  Grundläggande orsaken till att jag kör med Vallejo / P3 är att det är mer färg för samma pris som GW tar för sina mikroskopiska mängder färg. Att pröjsa 30 spänn för en halvfull burk är inte aktuellt längre när det finns andra alternativ.

  SvaraRadera
 4. jag använder till 75% GW färger, antagligen för att jag vant mig vid hur de funkar. har dock hällt över färgen från GW's burkar till droppflaskor a lá vallejo. ketchupeffekten är lätt och ta bort genom att använda en tandpetare eller dylikt och är betydligt enklare än att behöva fylla på vatten varenda gång man ska använda en färg. finns dock endel Vallejofärger jag inte skulle kunna leva utan, speciellt när färgsnaran dras åt hos gw (midnight blue, scaly green RIP!)

  Till metal använder jag uteslutande Vallejo Air (INTE Vallejo model colour, which sux bigtime)

  SvaraRadera
 5. Jag använder mig mest av Vallejos Model färger, dels gillar jag den mer "matta" nyansen de har framför exempelvis Vallejos Game colour, men också GWs färger. Framförallt så kör jag de färger som funkar för mig, så jag har en blandning av VMC, VGC, P3, GW (både foundations och washes, Nitro och Winstor & Newton (det sista är till stor del oljefärger). Jag gick ifrån GWs färger som jag har använt sen jag kom in i den här hobbyn under tidigt 90- tal (men fler års uppehåll under resan) var dessa,
  1. priset, minst färg för pengarna
  2. burkarna, locken fastnar alltid eller går sönder (beroende på den aktuella designen)
  3. blanka färger, jag tycker att många blåa och gröna färger gärna blev lite blankare, nått dom inte alltid passade.

  GW har många superfärger, deras metallfärger, washes och foundations tex. Men alla tillverkare har inte allt, därför håller jag mig aldrig till ett märke.

  Den största anledningen till att jag

  SvaraRadera
 6. Fasar ut mina gamla GW-färger till Vallejo. Jag gillar den där cartoonish-stilen man får av färgen men det är ändå billigare än GW's numera löjligt dyra grejor. Jag ekränner dock att jag använder ett par foundationfärger från GW eftersom de funkar riktigt bra (dock så går de sönder i beståndsdelarna snabbt ja, använder själv lite paint thinner vilket håller ihop det har jag märkt).

  SvaraRadera
 7. Tycker personligen att Vallejo Model Color är klart bäst. de har en bra konsistens och jag tycker de håller bra att späda ut med både vatten och medium. Har inte haft så stora problem med att det fastnar färg i pipen, däremot har de en tendens till att spricka högst upp i pipen. De har en otroligt stor variation på färger och är smidiga att arbeta med, så även i airbrush. Tycker också att Andrea färgerna är otroligt sköna att måla med. Sortimentet är dock inte så stort utan de har mest de vanliga fantasyfärgerna. Däremot deras färgpaket, som flesh, White, Black osv är otroligt bra och det är nästan som på julafton :-)

  SvaraRadera
 8. Själv använder jag mest Valejo air färgerna, men även andreas färger. Men har både VMC ocg VGC.

  SvaraRadera
 9. Jag går sönder utav all särskrivning här... -.-

  SvaraRadera