fredag 10 februari 2012

Fredags frågan - vilken färg tycker du inte om.

Ello,

ganska så rakt på fråga idag, vilken färg tycker du inte om att måla med. Jag personligen tycker inte om att måla stora ytor med guld. jag har svårt att få det att fästa och bli bra, kan vara att jag inte gör det på rätt set. om någon har tipps på att måla guld så är jag öppen. ska man grunda svart eller vit ?? 

ordet är frit bara att posta vad du tycker o tänker.muffin

3 kommentarer:

 1. Jag avskyr att måla alla metallfärger! Det ser så ofärdigt ut med enbart metallfärg utan wash, och det är en katastrof om man skulle råka måla metall utanför på t ex "tyg".

  Ett tips på hur man målar guld, brons eller mässing är att blanda metallfärgen med scorched brown (eller motsvarande mörkbrun färg) och måla en basecoat 1/1 på en svart grund. Sedan målar du med ren metallfärg, följt av wash och sedan highlight. =)

  SvaraRadera
 2. jag tycker det känns jobbigt att måla med metallfärger överhuvud taget =/.. det blir lätt kladdigt. Jag vet inte om det är för min bristande erfarenhet av metallfärger eller bara för att jag längre tyckt att metallfärger känns lite fusk så att säga. Ska man måla guld på en vanlig tavla tar man gärna inte fram sin burk shining gold och börjar kladda. Av denna anledning har jag väl försökt lära mig konsten med NMM och jag har hittills kommit till två slutsatser: Det känns bra men bli inte alltid(om nånsin) så bra och det är fan inte lätt -.-'

  SvaraRadera
 3. jag tycker att det är klurigast att måla vitt det blir alltid svårt att bestämma hur man ska skugga denna så att färgen fortfarande ser vit ut

  SvaraRadera