tisdag 19 april 2011

Guider

Inom en snar framtid kommer det att publiceras ett flertal olika guider inom figurspelshobbyn här på bloggen. Dessa kommer att baseras på skribenternas samlade kunskaper och kan röra allt från fotografering till basning av modeller.
Har ni något speciellt som ni sett på bloggen som ni vill veta hur det har gjorts? Hör av er så kan det kanske bli en guide runt just detta!

5 kommentarer:

 1. En ordentlig genomgång av blending, med bilder som visar stegvis hur man får fram rätt effekt, en bra idé är att göra det på en större yta som... River Trolls (de nya plastfigurerna), detta för att man skall få en större och lättare yta att arbeta!

  SvaraRadera
 2. Det låter intressant, vem är sugen på att göra den?

  SvaraRadera
 3. Bilder i blending är inte att föredra då det är själva tekniken som är avgörande och inte lagerna i sig.

  Jag vill inte ta på mig något men jag är klart intresserad.

  SvaraRadera
 4. Jag skulle vara intresserad av en guide för hur ni gör nedsmutsningseffekter på saker som mantlar och byxor så de matchar basen och även rostskador på mindre rustnigsdelar. Martin använder sig av det mycket och jag tycker det ser mycket bra ut, fattar dock fortfarande inte hur han gör.

  SvaraRadera
 5. Sjögren: Personligen smutsar jag ner kläder på två sätt.
  1. Med hjälp av pigment i matchande färg.
  2. med mycket utspädd färg och sen "washa" neråt på plagget så att ju längre ner på plagget man kommer ju mer färg är det där. Det här sättet kräver rätt många lager, men det blir bra till slut.

  SvaraRadera