tisdag 13 september 2011

Refraint of Sanity: Me, my journey and now.

Hallå allihoppa!

Paul (aka Hussar/Refraint) heter jag och är ny skribent här på bloggen efter att ha blivit inbjuden av muffin. Jag tycker om långa promenader på havet, katter med det onda ögat och har hållit på med figurspel i snart 7 år nu, men har bara målat, så att säga, seriöst i 3-4 år. Började som alla andra i GW-träsket med en söt liten hord av komiskt mordiska Orcer och Gobliner för att sedan sprida ut mig till 3-4 andra arméer i WHFB. Efter detta blev det en kort romans i WH40k med Imperial Guard och Vostroyans som huvudfokus, för jag menar, vem kan motstå riktiga män med mustascher, pälshattar och så mycket pansar man kan få plats med på planetens yta?

Men, efter ett år av 40k'ande, alltför mycket "Fan, det är för mycket modeller för att jag ska kunna måla det och bli helt nöjd" och en attitydändring när det gäller målande så hittade jag tillslut rätt.Yo-ho, yo-ho, a pirates life for me~

Steampunk, fantasy, ett engagerande regelsystem och en storyline som ännu inte är helt bestämd och som till viss del formas av oss! Vad kan man inte gilla liksom? Så, Steg Ett var ju självklart att bestämma sig för vilken Faction man ville spela som, och med det urvalet som finns var det inte lätt. 
Min första lilla romans i PP-världen var ett inköp av lite Cygnar (*gasp*) i form av gammelfarbror Nemo och en Hunter. Om vi säger såhär, dom grabbarna ligger fortfarande omålade. Så, vilka ersatte jag dem med då? För att vara lite lame måste jag erkänna att det var en bild som puttade mig över kanten till Cryx och fick mig att plocka upp deras regelbok. Dock blev det inte mer än så av mitt Cryxande. Då han jag drog med mig i spelet valde att starta dem kände jag att det skulle vara trist om vi spelade samma lag. Så, vad gör man när dom onda blir tagna ifrån en?Jo man väljer de religiösa. Fire of repentance!

Jag hade det faktiskt ganska roligt med mitt Protectorate of Menoth, även fast jag aldrig fick sätta dem på bordet. Jag lärde mig en hel del om weathering genom mina experiment och gjorde även lite genombrott med baser. Fick dock bara en Redeemer färdig:Blev ganska nöjd faktiskt och gick ifrån armén med lite erfarenheter i bakfickan. Men, armén såldes snart av. Egentligen kunde jag nog behållit den för framtida bruk, men för tillfället var det något som lockade mer. Något stort, något taggigt och, well, who am I kidding: Frikkin' dragons!


Frikkin' dragons!

Tillslut hade man hamnat rätt, och det kändes bra! Så, efter att ha målat och strippat en liten Shredder ca sex gånger så kom jag tillslut fram till mitt målningsschema med visionen/temat/idén: Realism. And pink!


Siktandes på "12'O Clock" skuggningar och lite mysiga effekter så var detta min första färdiga modell till armén. Jag kände mig nöjd med schemat jag valt, då det var realistiskt nog för att inte driva mig till vansinne (edge highlighting är inte min stil) men samtidigt slående nog för att se bra ut på spelbordet. Så, efter framgången med denna så gjordes två Shredders till. Dessa är dock ej fotograferade då dom väntar på lite saker innan jag kan kalla dom 100% klara. 

Så, vi arbetade framåt och jag gav mig på något jag inte målat på länge: En hel enhet.
En min Legionnaires fick det bli, och jag överaskade mig själv med att lyckas måla hela enheten på 3 kvällar. 
Tyvärr syns metalleffekterna som jag skapat inte helt fullt på dessa. Jag målar min metall på ett speciellt sätt så enbart utvalda ställen reflekterar ljus, vilket ger en ganska trevlig effekt. 


Så, med min första enhet ur vägen gav jag mig på en solo, och det blev en Warmonger mest för att jag ville vara med i en utmaning på en blogg. Blev ganska nöjd. Mitt första försök till glow-effekter och återigen en massa lekande med metall.


Så, efter en hastigt avklarad Solo kände jag att det nog var dags för det tunga artilleriet; en Heavy Warbeast. Så, jag gav mig på min Carnivean och lyckades bli klar över 3-4 kvällar. Han är dock inte 100% färdig då han inväntar dregelsträngar samt lite nedblodade klor. Tyvärr syns inte effekterna såsom våtheten i munnen eller de små såren han har på kroppen, som IRL syns mycket tydligt.


Så, med Lessers, en Unit, en Solo och en Heavy Warbeast var det ju bara en av två saker kvar att välja; 'lock eller Light? Då en till utmaningen dök upp på bloggen jag tidigare nämnde kände jag att det helt enkelt var tvunget att bli min första 'lock som stod på tur. Med en otrolig snabbhet lyckades jag faktiskt måla den här killen från start till slut på typ en dag, något av ett rekord för en söl-målare som mig.


Så, här står jag nu. Framtiden har nog en Bolt Thrower, en Vayl, en Ravagore och en Deathstalker väntandes på mig, för att sedan tvinga mig att måla lite fler Legionnaires samt en hel hög av andra saker. Life is good when you have stuff to do! ^^

Så, det var väl mitt första inlägg här, jag kommer nog dyka upp lite till och från här så fort saker blir gjorda. Och när armén är färdigmålad kanske ni får tåla en battle report eller två. ;)

Ha det!

6 kommentarer:

 1. Välkommen till bloggen skoj att se dina WM modeller.

  SvaraRadera
 2. var ingen dålig väg du fixa man, stort välkomen. kommer bli roligt att se dina WM saker här. bra med motivation :D

  SvaraRadera
 3. välkommen broder

  du målar snyggt , ska bli kul att se mer från dig :)

  SvaraRadera
 4. Välkommen, det ser bra ut det där, fortsätt så!

  SvaraRadera
 5. Man tackar så mycket hörni. :)

  Nästa grej är på G redan nu. Som ledtråd kan jag säga att den flyger om man gör den lite sur. ;)

  SvaraRadera